muskarac brada od tri meseca

Brada od tri meseca: kako se pušta,izgleda,održava

Tromesečna brada je brada od tri meseca. Otkrivamo sve tajne i trikove kako da brada posle 3 meseca rasta savršeno izgleda.

 

Brada posle tri meseca pušranja više nije “mala stvar”.

Prošli ste kroz razne ugodne i neugodne situacije u tih 90 dana. Sigurni smo da sada posle toliko vremena ne želite da napravite grešku u oblikovanju i nezi, pa da tako upropastite sav trud.

Briga o izgledu brade je veoma važna ako želite da zračite sa samopouzdanjem. Uz pomoć dobrih saveta o veštinama i oblikovanju, kao i proizvodima za bradu, negovanje brade koju ste puštali 3 meseca (a koja ulazi u naredni, četvrti mesec) ćete podići na jedan viši nivo.

Sa druge strane, ukoliko tek sada ulatite u nov mesec i potreban vam je vodič šta vas sve čeka tokom trećeg meseca rasta brade, takođe imamo spremne odgovore.

Zbog svega toga, u ovom tekstu ćete videti kako treba da izgleda brada od 3 meseca. Zatim, koliko posle 90 dana može da bude dugačka, kako se neguje posle 3 meseca, koje preparate koristiti i druge korisne savete oko brade koja se pušta tri meseca.

Koliko je dugačka brada od 3 meseca?

Brada posle 3 meseca je dugačka oko 4 cm, u proseku. Naravno, ova brojka varira od muškarca do muškarca. 

Izgled i dužina zavise od raznih spoljnih i unutrašnjih faktora. Oni se dele na one faktore na koje se može uticati i na one na koje se na žalost ne može.

Možda ne možete uticati na genetiku i zaustaviti godine, ali možete npr. promeniti loše životne navike i odlučiti se za korišćenje prirodnih, organskih preparata za bradu. U tom slučaju, oni će rešiti probleme sa neravnom bradom i podstaći njen rast. Zauzvrat, upisaćete se u klub srećnika koji se mogu pohvaliti  da je njihova tromesečna brada puna i gusta.

Kako bi trebalo da izgleda brada posle tri meseca puštanja?

Genetika, godine, zdravstveno stanje, pa i način života na neki način određuju kako bi trebalo da izgleda posle 3 meseca puštanja. Možete očekivati sledeći izgled:

 • ako ste odoleli potrebi da tokom tri meseca puštanja skratite malo vašu bradu i pritom nemate većih problema sa neravnomernim rastom, izgledaće ovako. Dlake su potpuno prekrile delove brade, vilice i donjeg dela obraza.
 • Ako niste među srećnicima iz prve grupe posle 90 dana, onda su vaši predeli obraza još uvek neujednačeno popunjeni, dok je ostatak brade popunjen. Ne brinite, uz samo malo strpljenja i ostatak brade će se popuniti. Tada će dobiti savršen, pun oblik.

izgled brade posle tri meseca

Šta je sa brkovima posle 3 meseca puštanja?

Brkovi su takođe važan deo stila brade, posebno ako ih puštate paralelno sa bradom svih devedeset dana. 

Pravilnim oblikovanjem brkova možete istaći najlepše delove, ali isto tako sakriti one manje lepe. Pogrešno oblikovanje brkova može pokvariti vaš izgled, zato budite pažljivi.

Posle 3 meseca puštanja brade i brkova, čak i brkovi mogu izgledati neuredno. To je tačno! Zbog toga je važno njihovo redovno podrezivanje i oblikovanje.  

Kako se ne bi previše razlikovali i odskakali od punog, razbarušenog i opuštenonog dela lica na kome je brada, ne bi trebalo previše da stanjujete liniju brkova. Skratite je tek toliko da vam dlake ne ulaze u usta. Linija gornje usne ne bi trebalo da se vidi.

Nega brade od 3 meseca (u nedeljama tokom trećeg meseca)

Super je što ste odlučili da i dalje puštate bradu, ali morate znati da nije dovoljno samo da je pustite da raste tek onako.

Ako se pitate odakle i kako da počnete, ili kako sada u toku trećeg meseca da nastavite, otkrivamo vam odgovor. Za početak, počnite od pravilne nege i to na samom početku trećeg meseca puštanja brade. Pravilna nega tokom trećeg meseca će dati sjajne rezultate kako u izgledu, tako i u dužini vaše brade.

Svaka nedelja rasta zahteva posebnu rutinu nege. Otkrivamo u nastavku kako da negujete bradu po nedeljama tokom trećeg meseca rasta.

Prva nedelja (tokom trećeg meseca)

Na početku trećeg meseca puštanja primećujete da je vaša brada sve punija. Ukoliko ste u prethodnom periodu mučili muku sa neravnomernom bradom, verovatno vam nedostaje brada u predelu obraza.

Sada se brada lako zaprlja i neophodno joj je svakodnevno pranje ili šamponiranje. Koža lica može biti suva i neophodna joj je hidratacija. 

Postoji mogućnost da se jave problemi sa neposlušnom bradom koju je teško ukrotiti. U tom slučaju vosak za bradu biće od velike koristi.

Druga nedelja (tokom trećeg meseca)

Ovo je praktično deseta nedelja od kako puštate bradu, a druga u toku trećeg meseca. Ali, ipak ne primećujete pomak u dužini brade u odnosu na prethodnu nedelju. Zato je sada možda vreme da na svakih dve nedelje posetite berbera, ili da sami stilizujete bradu i održavate željeni stil.

Ukoliko se do sada niste bavili sređivanjem i oblikovanjem brkova, sigurno je da izgledaju zapušteno. Ako i dalje puštate bradu da raste, vodite računa da kada sredite brkove. Ne zaboravite ih, jer oni ne bi trebalo odskaču previše od celokupnog izgleda.

Treća nedelja (tokom trećeg meseca) 

Vaša brada sada malo podseća na grivu. Zato je redovno četkajte četkom za bradu i počnite da koristite proizvode za omekšavanje dlaka. Tako se neće mrsiti prilikom četkanja. 

Na nedeljnom nivou uradite piling kože kako bi uklonili mrtve ćelije i sprečili perut na bradi. Ujedno, čistite i lice.

Četvrta nedelja (tokom trećeg meseca) 

Krajem trećeg meseca rasta brade primetićete da je rast brade sporiji nego ikada.  Ako je do sada niste skraćivali moguće je da su neke dlake rasvetale pa ih je potrebno skratiti.

Zato, obavezno koristite drveni češalj za kako bi vaša brada uvek izgledala savršeno. Takođe, češalj omogućava da se dlaka ispravi i usmeri pravilan rast na dole. 

Nikako ne koristiti plastični češalj jer će samo dovesti do elektrisanja dlaka i pokvariti vaš izgled.

Ne sušite bradu fenom za kosu, jer ćete dlake učiniti suvim i lomljivim i istovremeno ćete isušiti kožu. Ukoliko se i poslužite fenom, neka to bude što manje topao vazduh (na najnižu temperaturu podesite, jer pojedini fenovi imaju mogućnost rashlađivanja nakon sušenja toplim strujanjem).

susenje brada od tri meseca

Koje preparate za negu brade koristiti na tromesečnoj bradi?

Lep izgled je bitan za svakog muškarca i tu na scenu stupaju preparati. Velike zasluge za vašu fizičku privlačnost savremenog muškarca danas svakako idu izgledu brade, pa je zbog toga i želja svakog muškarca da dobije savršen izgled.

U preparate za negu brade koje treba koristiti na tromesečnoj bradi ubraja se široka paleta proizvoda, kako za negu kože lica ispod brade, tako i za samu bradu.

Pogledajte od kojih preparata za negu brade i lica vaša brada posle 3 meseca rasta ima najviše koristi.

Ulje za bradu

U toku prva dva meseca rasta brade, ulje za bradu bilo je preporučeno samo u retkim slučajevima i u malim količinama. Zato. brada posle 90 dana rasta zahteva redovno nanošenje ulja za bradu. Ulje za bradu obezbeđuje tromesečnoj bradi neophodnu vlažnost i hidrataciju. Preporuka je da se koristi ulje za bradu napravljeno od prirodnih ulja poput arganovog ulja ili ulja jojobe.

Vosak za bradu

Vaša tromesečna brada može izgledati neuredno. U ovom periodu dlake su sklone kovrdžanju i jedan od najboljih načina da imate lepo oblikovanu bradu je korišćenje voska za bradu. Najbolje razultate daće vosak za bradu napravljen od prirodnih sastojaka sa visokim procentom pčelinjeg voska koji ima efekat jakog zadržavanja i učvršćivanja.

Regenerator za bradu

Pored redovnog šamponiranja i pranja brade, oko trećeg meseca biće vam potreban i regenerator za bradu. On će omekšati dlake, sprečiti njihovo lomljenje, ujedno olakšati češljanje i četkanje. Koristite ga 3-4 puta nedeljno. 

Trimovanje brade posle 3 meseca

Dlake brade od početka rasta (od prvog dana kako puštate bradu) rastu neravnomerno, pa se može desiti vaša tromesečna brada imati neke dlake duže od drugih. Kako bi izgledala savršeno, i da dlake ne budu neujednačene, potrebno joj je trimovanje i podrezivanje.

Trimerom skinite oštećeni deo dlaka, ali pazite da ne isečete previše. Krenite trimovanje od spolja ka unutra, pazeći da održite postojeći oblik. 

Ako prvi putovo radite, možda bi bilo bolje posetite berbera koji će vam najbolje odrediti oblik. Na vama je posle samo da ga redovno održavate.

Kako oblikovati bradu od 3 meseca (kako oblikovati bradu koja je stara 3 meseca)?

Ako vam je dosadio neuredan i zapušten izgled, obradovaće vas informacija da je vaša brada posle 3 meseca spremna za oblikovanje. Postupak oblikovanja brade koju ste puštali gotovo 90 dana izgleda ovako:

 • pre nego što počnete sa oblikovanjem brade, očetkajte bradu četkom;
 • nanesite ulje za bradu i uz pomoć češlja je ispravite, ili usmerite dlake u smeru u kom želite da je oblikujete bradu;
 • bočne linije koje idu od zalizaka do otprilike pravca brkova, trebalo bi da imaju što prirodniji i ravniji izgled;
 • zatim sledi linija vrata koja bi trevalo da bude jedan do dva prsta iznad adamove jabučice;
 • nakon što ste trimerom definisali željene linije, ponovo kroz nju pređite drvenim češljem; 
 • ako je neka dlaka ostala da štrči, skratite je trimerom. Za preciznije skraćivanje možete koristiti i makaze.

Nakon oblikovanja brade, posvetite se skraćivanju i oblikovanju brkova.

uredjivanje brade od tri meseca

Da li brada od tri meseca izgleda neuredno?

Brada od tri meseca može da izgleda neuredno. Nekada čak i nakon pažljivog i detaljnog održavanja češljanjem ili četkanjem.

Uzrok tome je što tromesečna brada koja se slobodno pušta da raste ima dosta rascvetlih dlaka, kao i dlaka koje štrče pa tako kvare vizuelni izgled brade.  Zbog toga je važno redovno trimovanje i skraćivanje brade.  Takođe, zanemiravanje brkova može doprineti neurednom izgledu.

Brada posle tri meseca – prednosti i nedostaci

Ako želite da svojoj ličnosti date jedinstven pečat, lepo oblikovana brada stara tri meseca je jedan od najboljih načina za to. Ali, treba napomenuti da ima brojne prednosti, kao i neke nedostatke.

Prednosti:

 • dugačka, puna brada je trenutno najveći muški trend;
 • nećete se brijati. Na taj način bićete pošteđeni posekotina, crvenila i iritacija kože posle brijanja;
 • koža lica je zdravija. Brada poboljšava zdravlje vaše kože i pruža koži neophodnu vlažnost;
 • 90 dana brade je dovoljno vremena da sakrije sve vaše nedostatke na licu koje ste oduvek želeli da prikrijete, a što kratka brada od mesec ili dva nije uspevala;
 • imate veću mogućnost oko izbora omiljenog stila.

Nedostaci:

 • moraćete da prihvatite sve da na neravnomeran rast i izgled nećete moći da utičete;
 • zahteva vreme i strpljenje za negovanje i održavanje;
 • tokom leta ćete se više znojiti i koža vam se može iziritirati ispod brade;
 • ukoliko je vaša brada i dalje neravnomerna, lako se može desiti da vam se ne dopada njen izgled i možete se osećati neprijatno.

Tromesečna brada je prava slika kako će vaša brada izgledati u budućnosti. Uz pomoć ovih saveta vaša brada posle tri meseca može zaista izgledati moderno i lepo. 

Koristite preparate od organskih, prirodnih sastojka i budite sigurni da ćete izgledati sveže i odmorno, a vaša brada će biti zdrava. Pored toga, važno je da se zdravo hranite i redovno vežbate.  

Koliko dugo puštate bradu i da li već primenjujete naše savete? Koji proizvod za bradu se pokazao najbolje kada je u pitanju brada od tri meseca? Kakva su vaša iskustva? Recite nam u komentaru.