najbolje ulje za rast brade

Najbolje ulje za rast brade, prirodno do jake brade

Ukoliko želite da imate dugu, gustu i lepu bradu, na svu sreću postoji rešenje – to su ulja za rast brade! Saznajte u nastavku koje je najbolje ulje za rast brade.

 

Ukoliko ste okoreli bradonja, sigurni smo da vam je nega brade jedan od prioriteta. Razumljivo ona je deo vas, pa i deo vaše ličnosti.

Predstavlja vas.

Tako bitnom delu nas potrebno je stvoriti najprijatnije i najzdravije okruženje, kako bi se razvijalo na pravi način. Ostanite sa nama, jer je ovaj tekst namenjen baš vama.

Uputićemo vas u to šta su ulja za rast brade, njihovu primenu i zašto bi ona trebalo da postanu obavezan deo kolekcije vaših preparata za održavanje brade.

Šta je ulje za rast brade?

Ulja za rast brade predstavljaju mešavinu posebno odabranih ulja, koja u sebi sadrže hranljive sastojke koji direktno utiču na rast dlaka brade. Ulje koje je formulisano za rast brade je zapravo namenjeno za rast zdrave dlake, a u svom sveukupnom sastavu može sadržati mnoga ulja.

Najbolja ulja za rast brade uglavnom sadrže:

 • ricinusovo ulje;
 • arganovo ulje;
 • ulje semena grožđa;
 • ulje jojobe;
 • kokosovo ulje;
 • ulje suncokretovog semena;
 • ulje čajevca;
 • bademovo ulje.

Pored navedenih, može biti kombinacija i nekih drugih ulja.

Ono što je posebno važno je da jedan takav prepat kao što je ulje za bradu za rast, zapravo nije kombinacija samo ulja. Njima se dodaju i određeni vitamini, za koje je dokazano da pospešuju rast dlake. Tek tako će jedinstvena mešavina pomenutih ulja i vitamina dati za rezultat koji se očekuje – brži rast dlake i vremenom gušća bradu.

Dodatno, nabolji odgovor na pitanje šta je ulje za rast brade pojasniće vam i kratka priča o njivom delovanju.

Naime, nanonošenjem ulja za rast brade vi hidririrate kožu pod bradom. Bez hidrirane kože nema adekvatnog rasta dlake. Dakle, što je vaša koža bolje hidrirana, to su uslovi za rast brade bolji, pa je i sama brada gušća. Dodatnu stimulaciju rasta čine vitamini.

Dobro ulje za rast brade ima efekat “dve muve jednim udracem”. Naime, time što čine vašu kožu hidriranom, ona će vas rešiti i dosadnog problema svraba kože. A extra efekat je taj što ulja koja čine sastojke ulja za rast brade imaju sjajnu aromu, pa će vaša brada mirisati bolje nego ikada.

ulje za rast brade

Da li ulje za rast brade zaista pomaže da brada poraste?

Da, najbolje ulje za bradu za vam definitivno na neki način pomaže da brada poraste.

Treba reći i da u pojediim slučajevima i ulje za bradu može da bude nemoćno. Objasnićemo sada kada ulje za rast guste brade pomaže, a kada ne.

Na mestima gde nema folikula dlake ulje za rast brade ne može da ostvari svoje dejstvo. O ovome smo pisali u tekstu preparati za rast brade.

Ovo svakako ne treba da vas obeshrabri! Iskustvo nam pokazuje da je najčešći problem koji se javlja kod rasta brade taj što je ona krenula sa rastom, ali nedovoljno brzo. Jednostavno, brada postoji ali u vidu tankih i svetlih dlaka koje su tu, samo što su nedovoljno vidljive.

Da bi vaša brada postala vidljiva i gusta, potrebna joj je stimulacija. Tada ulja pomažu. Kada svi pomešani sastojci dospeju do folikula dlake, ona će biti stimulisana i vremenom će bivati sve jača, duža i gušća brada.

Kako se koristi ulje za rast brade?

Što se tiče upotrebe, proces nanošenja ulja za rast brade je jednostavan. Ipak neke greške su moguće, te se može desiti da vam izbiju bubuljice.

Objasnićemo vam postupak nanošenja ulja, kroz sedam koraka, kako do grešaka ne bi došlo.

 • Pre nanošenja ulja za rast brade, operite vašu bradu. Učinite to obavezno sa šamponom za pranje brade, ne šamponom za kosu i mlakom, nikako hladnom vodom. Sačekajte da se dlaka osuši!
 • Ulja dolaze uglavnom u bočicama sa pipetom, to će vam omogućiti da lako kontrolište količinu kapi koje nanosite.
 • Dve, tri kapi nanesite na dlanove. Zatim dlanove protraljate jedan o drugi, da se ulje rasporedi po celoj šaci i prstima.
 • Potom počnite da utrljavate ulje na bradu i obraze. Važno je da pored brade, ulje bude naneseno na kožu ispod brade, jer upravo tu dolazi do najvećeg stimulisanja zdravog rasta.
 • Po potrebi dodajte još ulja. Ukoliko je vaša brada suva ili duga, imaćete potrebu za dodavanjem. Svakako bolje je da postepeno dodajete u više navrta. Ukoliko previše naneste imaćete problem da brada upije toliku količinu, pa će biti masna duže vreme. Tako mogu nastati akne ispod brade.
 • Ravnomerno rasporedite.
 • Ukoliko je vaša brada duža, biće vam potrebna četka za bradu, kako biste ravnomerno rasporedili ulje i kako biste četkom na kraju postigli njen odgovarajući izgled.

Da li se ulje za bradu koristi svakodnevno?

Vašoj bradi potrebne su stalno materije i vitamini iz ulja, a koži je potrebna stalna hidriranost. U slučaju nedostatka jednog ili drugog dolazi do usporavanja rasta brade, ili čak do stagnacije rasta dlake.

Da biste ovo izbegli, a postigli rezultate koje želite, ulje za rast brade nanosite svakodnevno.

Najbolje bi bilo da to postane vaša jutarnja rutina, nakon pranja brade. Mlaka voda će otvoriti pore, pa će tako doći do bolje apsorpcije i ulja i vitamina iz njega. Pritom ovako osiguravate da tokom celog dana vaša koža i brada budu hidrirani.

Naravno, ako postoji potreba, možete ga naneti i uveče, pre spavanja, s tim da bi tada količina koju nanosite trebalo da bude manja od jutarnje.

nanosenje ulja za rast brade

Obično ulje za bradu i ulje za rast brade – razlike

Iako na prvi pogled deluje isto, u stvari nije. Ulje za bradu (kao ulje za negu, sjaj, miris, hidrataciju…) i ulje za rast brade su zapravo različiti. Njihova razlika je dvostruka i sastoji se u:

 • sastojcima;
 • nameni.

Sastojci koje ima ulje za rast brade su bogati onim vitaminima i mineralima koji pospešuju gustinu, volumen i rast zdrave dlake. To su vitamin A, B6, C, D, E, cink, biotin, riblje ulje… Ove sastojke ne nalazite često u “običnom” ulju za negu brade i tu je njihova razlika najočiglednija.

Iz različitosti sastojaka, proističe i različitost u nameni. Ulje za rast brade, je kao što smo već rekli, stimulator rasta zdrave dlake brade i to je njegova osnovna namena. Sa druge strane, ulje za bradu prvenstveno održava bradu, neguje je, daje elastičnost, sjaj i olakšava oblikovanje.

Obično ulje, kao što se može videti, nema stimulatorna dejstva za volumen. Ali kao rezultat nanošenja dolaze drtugi benefiti – brada će biti zdrava, uredna, mirišljava, hidrirana, sjajnija, laka za češljanje, neće biti zamršena, već mekša na dodir.

Najbolje ulje za rast brade

Spomenuli smo o kojim je najboljim prirodnim uljima reč, a u nastavku smo izdvojili najvažnije karakteristike za svako od njih,

Ricinusovo ulje za rast brade

Ricinusovo ulje je sigurno najpoznatije ulje za koje je dokazano da ima povoljno dejstvo na rast brade i kose, a zanimljivo je da se uptrebljavalo još pre 4000 godina.

Dobija se hladnim ceđenjem semenki biljke Ricinus communis L. Ono što čini ovo ulje tako efektivnim u nezi brade, ali i kose je prisustvo Omega 9 masnih kiselina. Ove masne kiseline hrane folikul dlake i održavaju kožu hidriranom.

Zanimljivo je da sve ovo ima povoljan uticaj i na kožu, pa se tako ricinusovo ulje uspešno koristi u borbi protiv bora.

Bademovo ulje za rast brade

Bademovo ulje takođe pronalazi široku primenu u tretmanu brade, njene nege i rasta.

Badem je biljka bogata belančevinama, vitaminima A, B1, B2, B6 pa i vitaminom E. Pored toga sadži i Omega 3, 6, 9 masne kiseline.

Bademovo ulje se dobija ekstrakcijom iz plodova. Zbog prisustva svih vitamina, bademovo ulje, dokazano pospešuje rast brade. Pored toga sprečava isušivanje kože, pa je uspešno i u borbi protiv peruti. Kada je u pitanju lice, smanjuje perutanje kože što se ponekad dešava ispod brade.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je svoju popularnost u nezi kose, ali i brade steklo poslednjih godina. Za razliku od prehodnih ulja koje smo pominjali, njegova namena nije pospešivanje rasta brade, ali je često u dopunskom sastavu ulja za rast brade.

Efekti koje postižemo upotrebom kokosovog ulja su meka brada, zdrava brada sa neispucalim krajevima. Kokosovo ulje će takođe omekšati našu kožu i hidrirati je što će olakšati rast našoj bradi.

Zahvaljujući svojoj strukturi molekula kokosovo ulje ima sposobnost da bude upijeno odmah, kako od strane kože, tako i od strane brade.

Arganovo ulje

Arganovo ulje ulje je gotovo nezaobilazni sastojak kada govorimo ulju za rast brade. Arganovo ulje dobijamo hladnim ceđenjem zrna, koji se nalaze u plodovima drveta Argania Spinosa.

Pre svega zbog zbog toga što je bogato vitaminom E, ovo ulje nalazi svoju primenu u nezi brade. Ovo ulje ima odlično svojstvo da bude vrlo brzo upijeno kako od kože tako i od folikula dlake.

Zbog antioksidanasa koje poseduje, vrlo povoljno deluje i na kožu. Pored toga što pospešuje rast brade, arganovo ulje smanjuje svrab, hidrira kožu, sprečava perutanje…

Ulje čajevca

Ulje čajevca dolazi nam iz Australije. U tim predelima raste Melaleuca Alternifolia iz čijih listova dobijamo ulje čajevca.

Dejstvo ulja čajevca zasnovano je na tome što, nanošenjem tog ulja na lice, pospešujemo cirkulaciju u tom delu, stvarajući tako povoljne uslove za stimulaciju folikula dlaka da bi brada brže i zdravije rasla. Naravno, da bi bila i jača.

Pozitivna dejstva ovog ulja se ogledaju i u tome što trajno rešava problem peruti, otčepljuje pore, doprinoseći tako higijeni, ne samo barde već i kože. Prirodan je antibiotik, ukoliko gođe do upala ili gljivičnih infekcija.

ulje za rast brade upotreba

Najbolja ulja za rast brade kupovna

Na svetskom tržištu vlada prava trka za titulu najboljeg ulja za rast brade i pravi je prestiž biti uvršten na listu na listu najboljih. Za početak, mi vam predstavljamo 5 najboljih ulja za rast brade na svetskom tržištu:

 1. Live Bearded Executive Beard Oil;
 2. The Beard Club Growth Oil;
 3. Jack Black Beard Oil;
 4. Mountaineer beard Oil;
 5. The Art of Shaving Beard.

Trendovi su isti i kod nas, na domaćem tržištu, pa vas u nastavku teksta upoznajemo sa uljima za bradu koja su najpopuplarnija na našem tržištu. To su:

 • The Golden Spartan ulje za bradu,
 • Brk ulje za bradu,
 • Mojo beard ulje za bradu,
 • Manhood ulje za bradu.

The Golden Spartan ulje za bradu

The Golden Spartan ulje za bradu je trenutno najpopularniji brend ulja za bradu na našim prostorima. Njihova ulja namenjena su uglavnom nezi brade i održavanju brade zdravom. Karakteriše ih i raznolika ponuda ulja, koja se najčešće razlikuje u mirisnim notama.

Ulje The Golden Spartan – Gentleman ima sledeće glavne sastojke: ulje jojobe, badema, semenki grožđa, kokosa, ricinusa, konoplje, vitamin E, eterično ulje vanile sa začinom gorke esencije.

Ovi sastojci daju ovom ulju nežnije mirisne note.

Brk ulje za bradu

Brk ulje za bradu takođe svoje proizvode usmerava ka nezi brade. Njihovi proizvodi su namenjeni održavanju brade zdravom, hidririranju kože, sprečavanju pucanja dlake.

Sastojci su: ulje zlatne jojobe, ulje badema, vitamin E. Pored ovoga, različita kombnacija etarskih ulja, daje različite mirisne note, pa imaju proizvode sa više različitih mirisnih nota.

Mojo beard ulje za bradu

Još jedan brend ulja za bradu koji uživa povrenje kod korisnika je Mojo beard. Ime ovog proizvoda asocira na spoljne uticaje i pomoć čarolije u postizanju rezultata.

Kada je reč o rezultatima koje postiže njihovo Mojo beard ulje na bradu, oni su sledeći: hidrirana, umirena i koža zaštićena od spoljnih uticaja, a sa njom i vaša brada.

Njihovi proizvodi su uglavnom zasnovani na sastojcima: ulje semena grožđa, arganovo ulje, ricinusovo ulje, ulje avokada… Pored ovoga, ulja su obogaćena i vitaminima i mineralima za dodatne efekte na bradu.

Manhood ulje za bradu

Manhood ulje za bradu je još jedno popularno ulje kod nas. Kombinacija ulja makadamije, ulja jojobe i kokosovog ulja, ovaj proizvod čini jedinstvenim. Kao i većina drugih i ono je obogaženo mineralima.

Efekti koji se ostvaruju korišćenjem Manhood ulja su da hrani i hidrira kožu i folikule dlaka, čime se stvaraju uslovi za zdrav rast brade, bez iritacije i neugodnog svraba.

Zaključak

Ukoliko ste nezadovoljni intezitetom rasta vaše brade, a želite da promenite to i postignete gušću bradu, ulja za rast brade su pravi izbor za vas.

Prirodni sastojci koje ima ulje za rast guste brade, garantuju joj stiulaciju folikula i najpovoljnije okruženje po nju. A pored efekata rasta, ova ulja imaće i sekundarne efekte: zaštitu i negu brade. Blagotvori uticaji na kožu rešiće vas i svraba kože.

Bilo da je reč o dužoj ili kraćoj bradi, savetujemo da u deo svakodnevne rutine obavez<<no uvrstite i ulja za rast brade. Vaša brada će vam biti vše nego zahvalna!

Da li ste koristili neka od spomenutih ulja i kakvi su vaši utisci? Podelite sa nama vaša iskustva kako bi i drugim čitaocima bila korisna.