elixir za bradu

Najbolji elixir za bradu: moćno sredstvo za rast brade

Ako ste uvek želeli da vam brada bude dugačka, jaka i gusta onda je elixir za bradu preparat koji tražite. Saznajte koji je najbolji elixir za bradu, kako on pomaže i iskustva (šta su rekli oni koji su je već koristili eliksir).

 

Nega brade je najvažnija stvar  u dnevnoj rutini održavanja brade. Želja svakog muškarca je da ima gustu bradu i da što pre dostigne željenu dužinu. 

Rast brade je spor proces. Potrebno je vreme da izraste, a kada su pušta taj proces rasta brade traje mesecima. Pored toga, postoji niz faktora koji još više usporavaju njen prirodan proces rasta.

Zbog toga je na tržištu dostupan eliksir za bradu. Ako i vi želite da vaša brada izgleda kao sa naslovnih strana najbolji elixir za rast brade vam može pomoći. 

Šta je eliksir za bradu?

U cilju da se zadovolji potreba korisnika koji su želeli proizvod koji će učiniti bradu jačom i gušćom i pomoći da raste, stvoren je eliksir za bradu. Eliksir je moćna mešavina ulja i hranljivih sastojaka koja pospešuje zdrav rast brade, ojačava folikule dlake, poboljšava elastičnost, čini da dlaka bude gušća i daje joj sjaj. 

Elixir nije obično ulje za bradu, nije ulje za rast brade i nije nikakav hormonski preparat. Eliksir za bradu je proizvod koji pospešuje zdaviji prirodan rast dlake kada se brada pušta, pružajući joj hranljive sastojke i na taj način zdrav rast iz folikula.

Po čemu se elixir za bradu razlikuje od ulja za bradu?

Bez obzira da li imate dugu bradu, retku ili možda kratku bradu, važno je da je održavate redovno i na zdrav način. Ako ste se odlučili da uvrstite elixir za jaku i gustu bradu u svoju kolekciju preparata, morate znati neke bitne razlike između njih.  

Elixir za bradu i ulje za bradu (ili ulje za rast brade) nisu isti preparati. Zapravo, ima razlike.

Za razliku od običnog ulja za bradu, elixir ima veću moć upijanja i hrani dlaku iznutra. Omogućava bradi da proizvodi prirodnu vlažnost, sprečava isušivanje i omekšava je više nego obično ulje za bradu. Elixir u svom sastavu sadrži mešavinu više vrsta eteričnih ulja za bradu, što za obično ulje nije čest slučaj. 

Dodatno, ima produženo delovanje, pa deluje i tokom noći, za razliku od običnog ulja za negu brade koje ima trenutno dejstvo.

Eliksir za bradu je preparat na bazi prirodnih proizvoda, a samim tim je manja mogućnost pojave iritacija i alergija na veštačke proizvode. Za razliku od običnog ulja, manja verovatnoća je da ćete osećati svrab na koži posle upotrebe eliksira.

Da li elixir pomaže za rast brade?

Činjenica je da brada svakako raste i teoretski joj nije potreban proizvod za rast. Međutim, mnogo je razloga zbog kojih se javljaju problemi sa rastom brade pa se i usporava njen prirodan proces: nedovoljna vlažnost, isušena brada, upotreba neadekvatnih proizvoda… 

Ako se pitate da li je elixir za rast brade odgovaraujć preparat koji ubzava rast dlaka, u tom smislu on samo pomaže u rešavanju svih problema koji utiču na usporen rast brade.

Eliksir za  bradu čini tanku dlaku gušćom. Poznato je da dlaka na licu ne raste ravnomerno na svim mestima. Zbog toga je potrebno ćešće skraćivati je kako bi bila ujednačena. Elixir za bradu se odlično pokazao u borbi sa neravnomernim rastom dlaka na bradi, kao i retkom bradom. On pospešuje njen rast, čini je punijom i gušćom.

Formula eliksira deluje brzo i zbog toga nećete čekati dugo za vidljive rezultate, bilo da puštate bradu več neko vreme ili bilo da je po prvi put puštate i želite da ona poraste, samim tim dobije neki stil. Neki ga nazivaju prirodnom infuzijom jer je visoko efikasno u pospešivanju rasta i volumena brade. 

Razlog je to što u sebi ima visoku koncentraciju više vrsta eteričnih ulja poput ricusovog, kokosovog, ulja jojobe i dodatke u vidu vitamina A,D, i E koji čine vlasi brade jačom.  To su zapravo i prirodna ulja, uglavnom bazna (noseća) ulja za bradu, koja su ključna za zdrav rast dlaka na licu.

Za razliku od ulja, eliksir za gustu i jaku bradu duboko prodire u folikule dlaka, ojačava i podstiče ih na rast. 

Kako se koristi elixir za bradu?

Eliksir za bradu je jednostavan za upotrebu.

Nalazi se u praktičnoj bočici i lako se nanosi. Na nekim bočicam dolazi poklopac sa pipetom i ukapava se pipetom direktno na bradu, pa nije potrebno da se mnogo razmazuje.

U drugoj varijanti nanosi prstima i vrlo lako razmazuje. Nanosi se jednom ili dva puta dnevno.  Nakon nanošenja lice se ne pere bar 3, 4 sata. Ne bi trebalo ni da se brije. 

Posle nanošenja elixira za bradu, poželjno je da se ona očešlja češljem za bradu ili da se očetka kvalitetnom drvenom četkom sa četkinjama od divlje svinje, kako bi se eliksir bolje rasporedio i da se vlasi ne bi mrsile. 

Prvi rezultati vidljivi su, u proseku, posle 2-3 meseca.

Sastojci elixira za bradu

Eliksir za rast brade napravljen je od mešavine prirodnih sastojaka (prirodnih ulja za bradu). Sastojci su kombinacija više vrsta esencijalnih ulja poput rincusovog, kokosovog,  ulja jojobe, arganovog, etarska ulja mente, eukaliptusa  i koprive. U sastavu se često nalaze i pantenol, kofein, glicerin i biotin.

  • Ulje jojobe – Ulje jojobe hidrira i neguje kožu, podstiče rast brade i daje joj sjaj.
  • Kokosovo ulje Kokosovo ulje je za očuvanje zdravlja brade i korena vlasi. Ima antioksidantna i antibakterijska svojstva.
  • Rincusovo ulje – Rincusovo ulje podstiče rast brade, regeneriše bradu i daje joj sjaj i mekoću. 
  • Etarska ulja – Etarska ulja imaju osvežavajuće dejstvo, Etarska ulja poput ulja mente, limuna ili lavande daju prijatan i primamljiv miris elixiru, što svakako utiče i na prijatan miris brade. Deluju regenerativno na koži i stimulišu rast novih folikula. 
  • Vitamin E Štiti bradu od oštećenja i obnavlja folikule dlake čime se stvaraju uslovi za zdrav rast dlake. 

Elixir za bradu iskustva

Većinom su korisnici, prilikom prve kupovine elixira za rast brade bili sumnjičavi i nisu znali o kakvom se proizvodu radi. Na prvi pogled, elixir je kao dobro upkovan marketinški trik. Međutim, svi korisnici tvrde da se je nepoverenje nestalo posle nekoliko korišćenja.

Muškarci koji sada već često koriste elixir za gustu bradu, potvrđuju da je već nakon 7-10 njihova brada gušća i jača. Neki kažu da su, korišćenjem imali dugačku bradu već nakon 3-4 meseca meseca. Za istu dužinu bez korišćenja elixira potrebno je najmanje 6 meseci. 

Pojedini korisnici tvrde da je njihova okolina primetila da im je brada naizgled drugačija i da lepše izgleda. Jedan korisnik kaže da njegova supruga sada ne može da odoli da ne dodiruje njegovu bradu, koja je pre korišćenja elixira bila retka i oštra.  

Neki muškarci negodovali su zbog specifičnih mirisa od kojih se sastoji elixir za rast brade, jakih mirisa ili npr. miris limuna. Zbog toga su se proizvođaci potrudili da izađu u susret korisnicima i napravili elixir za rast brade bez mirisa.

Najbolji elixir za bradu

Izdvojili smo nekoliko koji se na našem tržištu ističu i za koje korisnici misle da su najbolji.

Barbams elixir za bradu

Barbam’s Beard Elixir je elixir je brend koji nudi elixir za rast nove i jačanje već postojeće brade. Neki od sastojaka su pantenol, vitamin E i kompleks vitamina B. 

Barbams elixir za bradu dostupan je za kupovinu putem internet prodaje. Dolazi u bočici atraktivnog dizajna, zapremine 60ml. Barbams elixir za bradu pomaže muškarcima da brzo dođu do guste i jake brade. 

Dr. Pasha elixir za bradu

Dr. Pasha je brend koji proizvodi organsku kozmetiku. Dr Pasha elixir za bradu napravljen je od mešavine eteričnih ulja jojobe, argana, rincusa, nevena, ulja lavande, ruzmarina i nane. Svojim moćnim sastojcima 

Dr. Pasha eliksir za bradu hrani kožu i dubinski deluje na dlaku. Uz dodatke vitamina i biotina pospešuju rast brade. Eliksir se nalazi se u bočici sa pumpicom zapremine 30ml. Njihovi proizvodi dostupni su za tržište Bosne i Hercegovine.

Viking’s Pride elixir za rast brade

Viking’s Pride elixir je brend kompanije SanaPharm plus. Namenjen je pospešivanju rasta brade, ali i za bolji kvalitet dlake. 

Zanimljiva činjenica da je ovaj elixir za bradu napravio Mladen, tada gimnazijalac od 18 godina. Njegovi sastojke čine kombinacija kofeina i vitamina A, B i D. 

Nalazi se u bočici zapremine 50ml, sa pipetom na otvaraču koja omogučava lakše nanošenje.

Viking elixir za bradu

Viking elixir za bradu je posebno ulje za rast brade, brenda “ Viking beard product”, koji proizvodi handmade kozmetiku. Zastupljen miris lavande i eukaliptusa. Dolazi u abalaži zapremine 30ml.

Viking elixir za bradu ukroćuje neposlušne vlasi, pomaže da se usmeri pravac rasta dlake. Tako brada raste uredno i oblikovano i na taj način se definiše izgled brade i lica. 

Koji se još preparati mogu koristiti za rast i jačanje brade?

Pored elixira za bradu na tržištu su dostupne još neke vrste preparata za rast i jačanje brade. Mogu se koristiti u kombinaciji sa eliksirom ili kao zamena za njega.

Ovi preparati podstiču zdrav i prirodan rast brade, ublažavajući negativne uticaje spoljnih i unutranjih faktora. Pogledajte koji su to preparati.  

Ulje za rast brade

Glavna namena ulja za bradu je da neguje bradu i štiti kožu lica. Ulje stimuliše koren dlake i omogućava joj zdrav i nesmetan rast. Sprečava neugodnosti tokom rasta, poput iritacija i svraba. Vitamini i ulja hrane folikule dlake i čine bradu mekšom i manje grubom.

Da bi došli do željenih rezultata biće potrebno 2-3 nedelje.  Nanosi se na vlažnu bradu i kožu ispod nje. nanosi se nekoliko kapi na opranu i osušenu bradu. 

Serum za bradu

Serum za bradu stimuliše folikule dlake i podstiče njihov rast i čini brada bude gusta i jaka. Sastoji se od biotina, kofeina, arganovog ulja i još nekoliko sastojaka važnih za rast brade. Pruža hidrataciju koži i sprečava gubitak brade.

Nanosi se 10-20 kapi i nežnim pokretima utrljava u koren dlake. 

Suplementi za pospešivanje rasta brade

Sumplementi za rast brade koriste se kao zamena za neke druge preparate, dopunjavaju ishranu i pospešuju dodatni rast i jačanje brade. Dodaci ishrani u vidu tableta sadrže biotin. Preporučuju se muškarcima sa tankom i svetlom bradom.

Zaključak

Pronaći odgovarajući preparat kao što eliksir za rast brade je težak zadatak. U ovom tekstu nalaze se preporuke koje će vam olakšati izbor za najbolji eliksir za bradu. 

Iako ste skeptični, mnogo članaka, potvrda i iskustava drugih dokazuje da je eliksir neophodan u vašoj kolekciji proizvoda za negu i održavanje brada. 

Kakva su vaša iskustva? Da li koristite ili ste koristili eliksir? Podelite vaše utiske i sugestije sa nama.